Tips & information

Information och tips om våra produkter!

Botaniqa har tre olika serier kan man säga - Basic Line, Show Line och Active Line.

Basic Line är enkla produkter som rengör bra och doftar gott - väldigt populärt hos "vanliga" hundägare. Enkelt att använda och bra pris.

I denna serie finns "For Ever Bath" schampo och balsam - dessa är för kort- & semilånghåriga hundar, "Love Me Long" schampo och balsam som är för långhåriga, "White Me Up" schampo som gör vit päls vitare och "Puppy My Sweet" som är ett schampo för valpar och hundar med känslig hud - helt parfymfri och innehåller både panthenol och havreprotein som lugnar huden, detta löddrar inte mycket och lätt att använda i ansiktet också.

Show Line är produkter anpassade för särskilda önskemål;

Color Enhancing Shampoo: 
Ett så kallat "blåschampo" som balanserar upp varmtoniga missfärgningar, ex. gulton i vitt, brunton i svart etc. Det framhäver alltså ursprungsfärgen mer. Mycket populärt hos framför allt vita hundar. Rengör bra och kan användas till alla färger.

Harsh & Shiny Coat Shampoo: 
Detta schampo ger struktur, beroende på hur mycket man späder ut det (ju mer det späds ut desto mindre effekt) så kan man få den struktur man vill på pälsen. Oerhört uppskattat hos t.ex terrier, schnauzer, spetsar och raser som ska vara sträva, men även raser som pudel, collie etc som bara behöver lite struktur eller göra pälsen mindre mjuk.

Soothing & Shiny Coat Shampoo: 
Helt fantastiskt för irriterad hud eller känsliga hundar - detta innehåller tea tree oil som är toppen för huden. Förutom detta så avskyr fästingar och knott tea tree oil... Ger en glansig och fin päls, används av många bara för att resultatet blir så fint. Utmärkt till korthåriga och semilånghåriga (ex. Collie, Sheltie, Spetsraser mm)

Smooth & Detangling Shampoo: 
Räddningen för många som har långhårshundar som tovar lätt. Detta schampo håller pälsen tovfri lite längre och sparar mycket arbete!
Ett mycket bra vardagsschampo som även vårdar och återfuktar.

Volume Up Shampoo: 
Utmärkt schampo för att få volym! Ger både en viss fyllighet men främst en egenskap som gör att man lättare kan skapa en snygg siluett på sin hund.
Späd ut det efter behov - ju mer du späder det, desto mindre effekt. Viktigt att späda det något dock, då det gör mycket nytta om det fördelas jämnt och kommer ända ner till huden.

Basic Deep Clean Shampoo: 
Djuprengöring rekommenderar vi ALLA att använda någon gång emellanåt och då i samband med det vanliga badet, men att göra en första schamponering med detta. Rengör på djupet utan att torka ut, dvs det tar bort oönskade avlagringar men inte det naturliga fettlagret som vi vill ha kvar! Innehåller Aloe Vera som har en mycket effektiv funktion att lösa upp avlagringar. Spädes efter hur smutsig hunden är. Ju mer man späder desto mindre effekt.

Intense Treatment Coat Mask:
Detta kan användas som både balsam och inpackning, beroende på hur man späder ut det. Späd mellan 5-10 gånger så blir det som en intensivvårdande inpackning, späd 10-25 gånger så blir det ett balsam. Många nakenhundar mår bra av att man smörjer huden med detta!

Active Line är produkter med aktiva ingredienser som på sikt stärker och reparerar såväl hud som päls;

Moisturizing & Protection Shampoo: 
Beroende på hur pälskonditionen är på hunden späder man produkten, ex en torr, frissig, mjällig päls etc späder man 10-15 gånger, en välmående frisk päls som man vill underhålla så späder man 15-25 gånger ca.

Moisturizing & Protection Coat Mask:
Detta kan användas som både balsam och inpackning, beroende på hur man späder ut det. Späd mellan 5-10 gånger så blir det som en intensivvårdande inpackning, späd 10-25 gånger så blir det ett balsam. Många nakenhundar mår bra av att man smörjer huden med detta! Skillnaden mot Intense Treatment Coat Mask är att Active Line innehåller en mycket större del aktiva ingredienser, dvs ingredienser som arbetar sig ner i hårsäcken och genom längre tids användning arbetar sig ut i pälsstråna och stärker dem på så sätt, samt ger fin lyster.

VIKTIGT att tänka på med dessa produkter är att de efter några bad kan "bygga upp" och då behövs det göras en djuprengöring då och då, min rekommendation att göra det är var 4:e-5:e bad, och att i samma bad återigen använda dessa näringsgivande produkter.

Pälsvård och styling:

Deep Conditioning Coat Oil: 
Denna pälsolja kan användas på olika sätt. Den ger återfuktning och näring till hud och päls. På korthåriga hundar rekommenderas att blanda i lite i schampot, på så vis får man bort mjäll och ger djup och glans till pälsen. På långhåriga kan man blanda i lite i balsamet, det kan ge en fet känsla på pälsen så det rekommenderas inte inför utställning, men superbra i vardagsbaden för att skydda pälsen. Vintertid kan man stryka på lite olja i benhår och mage så fastnar inte snön.
Många använder denna olja också på benhår för att skydda dem - exempelvis på schnauzer och terrier.

Regenerate Boosting Serum: 
En revolutionerande produkt, nästan magisk! Detta är en hud- & pälsboost som ger näring som syns! Pälsen får en fin glans utan att bli fet, den håller tovor borta längre och innehåller dessutom värmeskydd! Kan blandas i schampot/balsamet eller med vatten i en sprayflaska för att spraya på dagligen om man vill.

Detangling Coat Milk: 
En koncentrerad mjölkliknande vätska som hjälper till att reda ut ordentligt ihoptovad päls. Kan spädas med vatten och bör användas innan ett bad för att sedan tvättas ur då det annars kan ge en lite kladdig känsla om det sitter kvar i pälsen.

Love Me Long Antistatic Spray: 
Effektiv antistatspray som även ger en viss lyster. Behöver inte sköljas ur.

Tangle Free Spray: 
En mycket populär och väl fungerande tovutredningsspray! En produkt som räddat många pälsar! Bara spraya och borsta. Behöver inte sköljas ur.

Luminous Sparkling Mist: 
Denna relativt nya produkt i sortimentet har blivit en hit för de som vill få extra glans i pälsen! Ger verkligen en gnistrande effekt! Effektiv sprayflaska som ger jämnt och fint resultat.

Smooth Control Cream Liss Care: 
Synnerligen välfungerande kräm för ostyrig päls! Ta lite i fuktig päls och föna/borsta så ligger pälsen snyggt och håller sig på plats.